Kan samverkan ge en mer komplett upplevelse för kunden och bidra till utvecklingen på orten? Kan konkurrens vändas till en fördel som gör att ni tillsammans kan bli starkare och sälja mer?


Ensam är inte stark. Genom samverkan kan både företag och lokalsamhälle må bra och växa hållbart. Andra företag kan vara möjliggörare och komplement för att göra ditt erbjudande till kunden mer intressant och konkurrens kan vara en styrka som ger ett större lokalt utbud vilket är bra även för lokalbor. Vi vill skapa förutsättningar för dig och andra företag att samverka, utbyta kunskaper, se nya affärsmöjligheter och erbjudanden till era kunder.

Var står du idag?

Med hjälp av appen Way2Go kan du på egen hand göra en nulägesanalys inom områdena hållbarhet, digitalisering och internationalisering. De är viktiga områden att arbeta med för att se hur du bland annat kan nå ut till en internationell marknad och bidra till ett bättre lokalsamhälle genom att samverka med andra. För dig blir det ett värdefullt underlag som synliggör vad som är viktigt, vad du gör bra redan idag och vad du kan arbeta vidare med.

Ladda ner appen till din smartphone genom att scanna QR-koden eller klicka på länken.

Mer information om Way2Go hittar du här

Animation av hållbarhet.

Bidra till lokalsamhället

När du utvecklar nya erbjudanden, eller uppdaterar befintliga, är det bra att även ha fokus på hur de kan bidra till en hållbar lokal utveckling. Se om du kan involvera flera lokala företag i ditt erbjudande och möjligheterna med samarbete för att få fler kunder till den ort du verkar på.

Jag vill veta mer om hållbar utveckling!

En animation.

Samverka digitalt

Arbeta med det digitala värdskapet genom att på din hemsida och i andra kanaler tipsa dina kunder om andra företag som kompletterar ditt erbjudande. Då skapar du mervärde för kunden och bidrar till att stärka platsens värde och utveckling.

Jag vill arbeta mer digitalt!

Animation av internationalisering.

Paketera för internationella besökare

Ett paketerat erbjudande där bland annat boende och aktiviteter ingår är mer attraktivt och lättillgängligt för den internationella besökaren. Här är samverkan ofta en förutsättning för att göra erbjudandet intressant även för internationella researrangörer.

Jag vill nå ut i världen!

Få stöd och rådgivning

Som partner till Visit Dalarna kan du boka rådgivning med våra affärsutvecklare. Tillsammans tar vi fram en plan utifrån dina behov och ambitioner där Visit Dalarna eller våra samarbetspartners kan ge dig stöd inom de områden som du vill prioritera. Du får tillgång till kunskap om branschen, trender och efterfrågan samt konkreta verktyg, kunskapsseminarier, utbildning och inspiration som kan vara till hjälp under din utvecklingsresa.

Jag vill boka ett möte med en affärsutvecklare

Jag vill bli partner