Lokala smakupplevelser står i fokus för nätverket Taste of Dalarna. Syftet är att vara en guide för besökaren till olika gårdsbutiker, restauranger, caféer, hantverksbryggerier och mat- och dryckesproducenter som sätter de lokala råvarorna och smakupplevelserna i främsta rummet.
Taste of Dalarna har skapats för att lyfta fram de aktörer som valt att ta tillvara på landskapets resurser för att erbjuda besöksmässigt kvalitetssäkrade mat- och dryckesupplevelser.
Syfte och mål med Taste of Dalarna är att:
- Samla aktörer som vill erbjuda besöksmässigt kvalitetssäkrade mat- och dryckesupplevelser med utgångspunkt i lokal mat och dryck från Dalarna.
- Utveckla samverkan mellan de olika kategorierna av aktörer i nätverket och med aktörer inom Dalarnas besöksnärings övriga temaområden, med målsättning att öka utbudet av lokal mat och dryck för Dalarnas besökare.
- Synliggöra och marknadsföra de aktörer och mat-och dryckesupplevelser som ingår i varumärket och nätverket Taste of Dalarna.
- Utveckla och lyfta fram Dalarna som mat-och dryckesregion.
- Öka lönsamheten hos företagen inom mat-och dryckesupplevelser.