Via Visit Dalarna och våra samverkanspartners kan du som verkar inom besöksnäringen få tillgång till en mängd verktyg och kompetenser som kan ta din verksamhet till nya nivåer.


Med besöksnäring i fokus har vi utvecklat vårt erbjudande. Vi kan ge dig stöd inom olika områden för att du ska kunna utveckla din verksamhet, ge dig tillgång till digitala försäljningslösningar och möjlighet till marknadsföring.

Digitalisering, hållbarhet och internationalisering

Kundresan – från planering till bokning – är numer digital och besökare har en förväntan på och kommer att söka sig till de företag som arbetar aktivt med hållbarhet; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Dalarna är ett populärt resmål för både svenska och internationella besökare och det finns en stor efterfrågan på erbjudanden och upplevelser som är anpassade för den internationella gästen. För att ge dig som företag de bästa förutsättningarna att vara valbar och konkurrenskraftig utgår våra insatser därför till stor del från digitalisering, hållbarhet och internationalisering.

Animering av pil.

Utveckla din verksamhet

Med utgångspunkt i din verksamhets nuläge och din målsättning kan vi ge dig stöd och insatser i olika steg för att din verksamhet ska utvecklas i den riktning du önskar. Det kan handla om exempelvis hjälp med produktutveckling och prissättning, att utveckla hållbara arbetssätt eller möjligheter att nå ut på en internationell marknad.

Läs mer här

Animering av ett kontokort.

Försäljningssystem

Hyr du ut boende, arrangerar evenemang eller erbjuder upplevelser och aktiviteter? Vi kan ge dig stöd i att hitta en effektiv lösning för bokningshantering utifrån din specifika verksamhet. Vi erbjuder även försäljning via visitdalarna.se och kan ge dig tips på kanalhanterare som kan vara värdefulla för din verksamhet.

Läs mer här

Animering.

Marknadskommunikation

Visit Dalarnas kommunikation avser att skapa intresse och nyfikenhet för Dalarna som destination. Vi vill att fler ska bli inspirerade, vilja resa till och upptäcka Dalarnas fina utbud. Vill du synas i våra kanaler?

Läs mer här

Animeringsbild.

Statistik och trender

Genom vår omvärldsbevakning får du tillgång till insikter om trender och efterfrågan. Vi sammanställer statistik över besöksnäringen i Dalarna och delar kunskaper som kan bidra till utveckling för besöksnäringens aktörer.

Läs mer här

Få stöd och rådgivning

Som partner till Visit Dalarna kan du boka rådgivning med våra affärsutvecklare. Tillsammans tar vi fram en plan utifrån dina behov och ambitioner där Visit Dalarna eller våra samarbetspartners kan ge dig stöd inom de områden som du vill prioritera. Du får tillgång till kunskap om branschen, trender och efterfrågan samt konkreta verktyg, kunskapsseminarier, utbildning och inspiration som kan vara till hjälp under din utvecklingsresa.

Jag vill boka ett möte med en affärsutvecklare!

Jag vill bli partner!