En upplogad skridskobana på sjö.
Folk som åker skridskor på sjö i solnedgång.
En person som åker skridskor på sjö.

Skating Dalarna är ett samarbete mellan skridskoområden i Dalarna som plogar banor för långfärdsskridsko på naturis. I nätverket finns ett stort och varierat utbud för såväl nybörjare som mer vana skridskoentusiaster. Varje år brukar uppemot 70 km plogade banor stå till förfogande.


Skating Dalarna är ett nätverk mellan destina­tioner som plogar banor för långfärds­skridsko på naturis. Via dem kan besökare upptäcka skridsko­åkning och långfärds­skridskor här. Plogningen sker främst av ideella föreningar, med stöd av kommunerna. Syftet är att kvalitetssäkra och synliggöra Dalarnas skridskoerbjudande så att ännu fler kan njuta av långfärdsskridsko på våra sjöisar.

Här finns Skating Dalarna

Skating Dalarna finns representerade på ett antal områden i Dalarna där all åkning sker på plogade banor som kontrolleras och underhålls vilket skapar trygghet för gästerna. I dagsläget ingår sju områden i nätverket.

Här kan du läsa mer om de skridskoområden som ingår i Skating Dalarna

Har du en idé?

Har du din verksamhet i närheten av något av Skating Dalarnas skridskoområden och vill paketera och marknadsföra erbjudanden till Skating Dalarnas målgrupper? Kontakta din affärsutvecklare för mer information.

Här hittar du kontaktuppgifter

Logotyp för Skating Dalarna.