Vinter på Stöten Camping

Stöten Camping: "Vi har fått utbildning i Facebook och Instagram"

​Sedan Peter Löfstedt och dottern Minna Löfstedt tog över Stöten Camping i Sälen 2006 har det skett en stor utveckling. Under åren har det tillkommit stugor, glampingtält och ett brett aktivitetsutbud med bland annat flugfiskekurser, kanotuthyrning, cykeluthyrning, vandringspaket och friluftskurser. Perfekt för de två friluftsälskande grundarna som älskar fjällen för möjligheterna till både lugn, ro och aktiviteter. Här berättar de mer om sin verksamhet och sitt partnerskap med Visit Dalarna.


Vad vill ni att besökare hos er ska uppleva?

– Vi vill att våra gäster ska känna lugnet och uppleva vildmarken runt omkring oss på ett enkelt sätt. Det ska finnas både tid och möjlighet för avkoppling men också både mindre och större äventyr och aktiviteter. Vårt mål är att campingen ska kännas familjär och att våra gäster ska känna sig välkomna och "som hemma".

Vad driver er att fortsätta?

– Att vi verkligen gillar fjällmiljön och allt den erbjuder! Dessutom att se hur glada våra gäster blir av att få hjälp med att hitta och genomföra olika aktiviteter ger oss såklart en väldigt bra känsla och motiverar att fortsätta och utvecklas. 

Pimpelfiske och kanot i omgivningarna kring Stöten Camping.

Hur kommer det sig att ni är partners med Visit Dalarna?

– Vi är partners för att få hjälp med att utveckla verksamheten och för att flera ska hitta oss. Hittills har vi fått utbildning i Facebook och Instagram, bättre kontakt med andra företagare i området och diverse tips om utveckling av vårt företag. Via partnerskapet får vi bättre insikt i vilka andra företag som finns och hur vi kan nyttja våra starka sidor och lyfta fram de mer. Vi ser framemot ett fortsatt samarbete och bland annat projektet inom hållbarhet, som vi tror är viktigt ur flera perspektiv.

Vad har ni på gång framöver? 

– Vi vill fortsätta utveckla våra friluftsaktiviteter och få fler att upptäcka allt fint som vår fjällmiljö erbjuder. För oss är det viktigt att behålla rätt känsla. Det ska vara avkopplande och rofyllt på campingen, men samtidigt enkelt att ge sig ut på en kanottur, fisketur eller vandring. Vi upplever att många blir positivt överraskade av allt som finns att göra och över hur lättillgängligt det är. Ett av våra mål är att få fler att komma hit även "utanför säsong", att till exempel åka hit en helg på hösten och njuta av lugnet, luften, färgerna och de aktiviteter man väljer att göra.

Läs mer på Stöten Campings hemsida.

Kanot på sjö vid Stöten Camping.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners