Johanna Petersson, skansfru i Elfdalens hembygdsförening

Elfdalens Hembygdsförening: "Ett bra utbyte av kunskaper och nätverk"

Elfdalens Hembygdsförening har funnits sedan 1911, vilket innebär att de firar 110-årsjubileum 2021. De förvaltar och driver välkända Rots Skans i Älvdalen, en av Dalarnas största hembygdsgårdar med ett maffigt arkiv bestående av närmare 30 byggnader, 200 000 bilder och 8000 föremål. Här berättar verksamhetsledare och Skansfru Johanna Petersson mer om hur de får besökare att känna historiens vingslag.


Johanna, vad är det som driver er i ert arbete?

– När besökarna kommer till oss vill vi att de ska känna historiens vingslag från nödåren på slutet av 1600-talet när Rots Skans anlades, till industrierna på 60-talet och allt däremellan. Under sommaren har vi en stor utställning med olika teman, vi firar nationaldag och midsommar och mycket mer. Att få vara en del av historien, ta till vara på gamla unika saker och visa upp dem för nya generationer är det som driver oss vidare i vårat arbete. Ständigt få utvecklas och hitta nya samarbeten över kommungränser, åldersgränser och branscher är både spännande och givande.

Hur kommer det sig att ni är partner till Visit Dalarna?

– Vi är nya i vårt partnersamarbete med Visit Dalarna och hoppas att vi ska ha ett bra samarbete med ett bra utbyte av kunskaper och nätverk.

Hur ser ni på framtiden?

– Då vi har ny styrelse och ny personal så ser vi fram emot en härlig utveckling och att få hitta nya stigar att vandra. Vi kommer att jobba mycket med digitalisering samt utveckling av vår befintliga verksamhet där bland annat ett underbart Café ingår. Vi kommer även jobba, mycket med att tillgängliggöra våra samlingar och byggnader för så många som möjligt.

Läs mer på Elfdalens Hembygdsförenings hemsida.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners