Vuxen och barn på väg upp i liften på Idre Himmelfjäll.

Idre Himmelfjäll: "Vi har sett en mycket bra bokningsutveckling"

Idre Himmelfjäll är Sveriges nyaste skidanläggning och sedan starten, julen 2019, har de fortsatt växa snabbt. De har nu passerat 3500 bäddar och i kombination med nio liftar, 23 nedfarter, restaurang, reception, närbutik, skidhyra, skidskola och längdskidspår är de en fullfjädrad vinterdestination. Här berättar anläggningens vd Torbjörn Wallin mer om vad de vill att deras gäster ska uppleva.


Vad vill ni att besökare hos er ska uppleva?

– Vi fokuserar på skidåkande barnfamiljer där barnen står i centrum. Glada barn ger glada föräldrar. Vi ska skapa en långsiktigt hållbar turismanläggningen i Idre i nära samklang med natur, djur och människor med dess historia och kultur.

Vad driver er att fortsätta?

– Vi är i starten av vår långsiktiga tillväxtresa där vi skapar hundratals lokala arbetstillfällen i vår lilla kommun. Att människor får arbete inom turism och byggnation, nöjda gäster och nöjda stugägare som ständigt ökar i antalet är vårt huvudfokus nu och i framtiden.

Vad har ni på gång framöver? 

– Idre Himmelfjäll ska fortsätta att växa i snabb takt de närmaste åren, med fortsatta investeringar och utbyggnader.

Hur kommer det sig att ni är partners med Visit Dalarna?

– Vi har ett gott samarbete med Visit Dalarna och dess personal. Vi samarbetar inom bland annat bokning, marknadsföring, produktutveckling samt press- och resebyråbearbetning. Det här har bland annat bidragit till en mycket bra bokningsutveckling på Idre Himmelfjäll under verksamhetens första år. Vi är ett litet nystartat företag som gärna samarbetar med omgivande företag som kan bidra till fortsatt snabb tillväxt. Där bidrar Visit Dalarna på ett mycket bra sätt.

Läs mer på Idre Himmelfjälls hemsida.

Tobbe Wallin, vd på Idre Himmelfjäll samt sittlift på anläggningen.

Vy över skidanläggningen Idre Himmelfjäll.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners