Lotta Lundgren på Easy Living i Ludvika

Easy Living: "Att utbyta erfarenheter är den största fördelen"

Lotta Lundgren har länge haft med sig drömmen om att driva någon form av boende när före detta Backgården i Ludvika behövde någon som kunde ta hand om uthyrning och allt vad det innebär. Här kom Lotta in i bilden, lägenhetshotellet döptes om till Easy Living och drömmen blev verklighet i april 2019. De två första åren har varit minst sagt intensiva och här berättar hon om varifrån namnet Easy Living kommer, varför vi är starkast tillsammans och hur hon ser på framtiden.


Vad innebär namnet Easy Living?

– I namnet Easy Living ligger verksamhetens ledord – enkelt, service, prisvärt. Gäster ska känna sig som hemma fastän de är borta. Målgruppen är alla människor, affärsresenärer som turister, svenskar som utländska och här ska man känna att man är välkommen under samma förutsättningar oavsett.

Vad får dig att fortsätta?

– Att träffa så många olika människor och nationaliteter, att få ta del av människors vardag och lära sig något nytt i mötet med en ny människa. Det är fantastiskt. Fast det varit en tuff period med Corona och en lägre beläggning, så har verksamheten ändå kunnat fortsätta med samma nivå av engagemang.

Hur kommer det sig att du är partner till Visit Dalarna?

– Att få ta del av och utbyta erfarenheter med likasinnade är den största fördelen. Att känna tryggheten i ett nätverk med andra kreativa entreprenörer och samarbetspartners är också en stor bidragande orsak till att vara partner – tillsammans är vi starkare. Jag vill också bidra till och vara en del av det positiva som Dalarna har att erbjuda vad gäller besöksnäring. Dessutom får jag inspiration samt får ta del av erbjudanden och nyheter som jag annars kanske inte hade tänkt på. Jag är själv i mitt företag och för mig är det en stor fördel att ha ett utbyte av detta slag, där jag annars kanske kan bli lite hemmablind.

Lobbyn och receptionen på Easy Living Lägenhetshotell i Ludvika.

Lägenhetshotellet har genomgått en helrenovering och fått nya fräscha rum, kök och helkaklade badrum. Totalt finns 51 enheter i olika storlek.

Vad i Visit Dalarnas erbjudande har du tagit del av?

– Vi är relativt nya medlemmar och av förklarliga skäl har det ännu ej varit några fysiska möten och aktiviteter, vilket naturligtvis lockar i ett partnerskap. Visit Dalarna har ändå lyckats hålla uppe energin, exempelvis genom positiva informationsmejl och utbildningar via nätet. Det ser jag mycket positivt på. 

Hur ser du på framtiden?

– Positivt! Det har varit två omvälvande år sen starten 2019. Uthyrning under totalrenovering med allt vad det innebär med buller och byggdamm, med efterföljande period av hög beläggning, följt av ett härjande virus där beläggningen sjönk från nästan fullbelagt till några fåtal gäster på bara en vecka. Den trenden vände på några månader och fram till nu så går det bara åt rätt håll. En nyhet på väg in är cyklar för uthyrning till gäster och vidare kan det även bli tal om nyanställning.

Läs mer om Easy Living Lägenhetshotell på deras hemsida.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners