Utomhusmat uppdukat på bord i skogen hos Nova Events.

Nova Events: "Jag får hjälp att fokusera på rätt saker"

​I början av 2021 föddes en idé utifrån ett behov och stort önskemål som funnits under 30 år i Vansbro, nämligen att få Snöåområdet i Dala-Järna att bli en helhet och en attraktiv destination för besökaren. Därför startade Jessica Geidnert företaget Nova Events, som ska knyta ihop vistelsen för gästerna i det multiaktiva området. Här berättar hon mer om både Snöån som plats och sitt företagande.


Jessica, vad finns att se och göra i området kring Snöån?

– Det finns en rad aktiva föreningar och några kommersiellt drivna företag. Här samsas gammal kultur och historik med en golfbana i toppform och en superfin och modern skidanläggning som brukas sommar som vinter för både rullskidor, skidskytte och längdskidor. Här finns fina cykelleder som prisas av aktiva inom MTB och vandringsleder i varierad terräng. En hel Skogsarbetarby som visar på livet i skogen är ett av de kulturella inslagen som tillsammans med själva bruksmiljön minner om svunna tider.

Det finns också ett välkänt café?

– Ja, vid Storsjöns strand ligger Ryggåsstugan, där Linn som är en prisad konditor och hennes man Daniel huserar och bjuder på allsköns godsaker i en otroligt vacker miljö. På sommaren kan man till exempel fika vid ett bord i vattnet, så att man kan svalka fötterna samtidigt. På vintern är en kopp varm choklad och en saffransbulle oslagbart vid de stora panoramafönstren som vetter ut mot sjön och den gnistrande snön. I själva Snöå Herrgård kan man bo i nyrenoverade hotellrum och äta fantastiska måltider i herrgårdens huvudbyggnad.

Var kommer du och Nova Events in i bilden?

– Allt det här och mer därtill finns på området och har funnits under mycket lång tid. Svårigheten för gästen har legat i att förstå och veta till vem och vart man ska ringa för att boka de olika aktiviteterna och arrangemangen. Det kunde krävas många samtal för att få till sin vistelse. Utifrån den utmaningen – att förenkla för gästen och få Snöån att bli en helhet och en destination – startade jag Nova Events i början av året.

​​Jessica Geidnert på Nova Events i Snöån i Dala-Järna.

Hur jobbar du?

– Nova Events erbjuder alltså helhetslösning för de som vill besöka området och bokar alla delar som gästen önskar. Såväl privatgäster, som idrottsklubbar, träningsgrupper, föreningar, kompisgäng och företag. Jag förenklar för gästen genom att skapa en enda kontaktyta och på så vis förhoppningsvis öka antalet besökande i området och fylla de otroligt fina anläggningarna ytterligare.

Har du några exempel på hur en sådan helhetslösning kan se ut?

– Det kan vara boendepaket med aktiviteter på de olika anläggningarna. Det går att få teambuidlingaktiviteter och vandringsguider samt kurser med Snöå Golfklubbs PRO. Det erbjuds lyktvandringar, naturspa med badritual, SUP-yoga, Afternoon tea, picknick, MTB-utflykter, forsränning, segelflyg och eftersom det också finns en travbana i närheten så är det inte omöjligt att få prova på att susa fram bakom en häst i flygande fläng. Vi kan laga mat utomhus, äta frukost med vidunderlig utsikt och erbjuda Shinrin Yoku – skogsbad. Det går att få lära sig ta fantastiska bilder med mobil och sen redigera dem så att ni kan göra de där härliga inläggen på sociala medier. Det finns kanoter att hyra och man kan få en båttur med mat och dryck på Storsjön.

MTB-cykling och golf vid Snöån i Dala-Järna.

Oj, det var en hel massa aktiviteter och möjligheter!

– Ja, faktum är att det finns så otroligt mycket möjligheter här att när jag inför uppstarten av företaget satte mig ner och skulle lista aktiviteter så hamnade 51 stycken på listan bara under en enda kopp kaffe. Det är därför jag bara var tvungen att starta det här bolaget, så att jag får dra mitt strå till stacken för att folk ska få upptäcka denna – ännu ganska oupptäckta – del av Dalarna. Här finns nästan allt som finns i övriga Dalarna. Det är bara lite mer genuint och oexploaterat. Det är det som driver mig att fortsätta med det här.

Hur kommer det sig att du är partner till Visit Dalarna?

– Som ensam i företaget behövs en partner att bolla tankar och idéer med och därför var det naturligt för mig att bli en partner till Visit Dalarna och jag är full av tillförsikt för vad detta partnerskap kan ge mig och mitt nystartade företag i framtiden. Jag hoppas att Visit Dalarna kan hjälpa mig att få struktur och en hållbar målbild med företaget. Med så många fantastiska möjligheter som bjuds i mitt arbetsområde kan det lätt bli lite rörigt och man springer på alltför många bollar samtidigt. Då kan man behöva renodla och få hjälp att fokusera på rätt saker. De som genererar mest för bygden, företagen och föreningarna och vad som är hållbart i alla kategorier i längden.

Hur ser du på framtiden?

– Hela området ska blomstra och jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så. Gästerna ska få en komplett vistelse där de känner att de fått gehör och förståelse för vad de förväntar sig av sin vistelse. Det är mitt uppdrag och jag tycker det är orättvist att så få får uppleva denna underbara pärla som det är just nu. Det ska jag ändra på tillsammans med aktörerna kring Snöåområdet och med draghjälp och konsultation från Visit Dalarna som professionell partner.

Läs mer på Nova Events hemsida.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners