Stolar i matsalen på Snöå Bruk

Snöå Bruk: "En möjlighet att marknadsföra vår anläggning"

​I Snöå utanför Vansbro driver Patrick Aalhuizen och hans kollegor anläggningen Snöå Bruk. Hotell, konferens och restaurang i kombination med närliggande natur och tillhörande aktiviteter lägger grunden för deras unicitet. Nu ska ”pärlan i Västerdalarna” bli mer känd för fler. En del i det arbetet är partnerskapet med Visit Dalarna.


Patrick, vad vill du att besökare hos er ska uppleva?

– Skogen, naturen och lugnet finns så nära och tillsammans med ett charmigt boende med utsökt kök och framförallt ett trevligt, välkomnande bemötande skapas det vi vill att Snöå Bruk ska avspegla. Det finns även aktiviteter bara ett stenkast ifrån oss, som golf, skidor, vandring, cykla MTB, museum och många andra naturupplevelser.

Hur kommer det sig att ni är partners till Visit Dalarna?

– Vi tror att Visit Dalarna kan vara en utmärkt partner som kan hjälpa oss att utveckla vår verksamhet inom olika kategorier och som ett sätt att få ut mer information kring den här ”pärlan i Västerdalarna”, som kanske inte så många känner till sedan tidigare. Vi får en möjlighet att marknadsföra vår anläggning som ett fantastiskt alternativ som hotell- och konferensanläggning till både företag och privatpersoner.

Bildkollage från frukosten på Snöå Bruk samt ett av hotellrummen med en bäddad säng.

Hotell, restaurang och ett smörgåsbord av aktiviteter gör Snöå Bruk till en plats både för den som vill växla upp och varva ner, vilket också inspirerat till anläggningens egen slogan.

Vad har ni fått ut av partnerskapet hittills?

– Det mesta har handlat om möten med tips och dialog kring hur vi ska agera både under och efter pandemin som såklart drabbat även oss mycket hårt. Vi har kunnat diskutera lösningar för att ändå se en positiv framtid där just den typ av anläggning vi har och vill utveckla är redo för den efterfrågan som med största sannolikhet blir stor efter pandemin. Det förväntas finnas en stor efterfrågan från både privatpersoner med avkopplande weekends samt bröllop, släktträffar, konferenser och allmänna större sammankomster, så snart alla restriktioner förhoppningsvis kan läggas bort.

Vad driver dig och er att fortsätta?

– Vi tycker att området i sig är unikt, med så många aktiviteter och behaglig miljö på nära håll. Vi är övertygade om att om fler får uppleva det här finns en fantastisk framtid för både Snöå Bruk och andra aktörer i området. Vi vill utveckla Snöå Bruk till kanske ett av de allra mest intressanta alternativen när man vill ha både lugn och ro, men även ha möjlighet till en aktiv vistelse. Därför använder vi gärna vår slogan ”Växla upp eller varva ner”, som en tydlig signal om vad Snöå Bruk erbjuder.

Läs mer på Snöå Bruks hemsida.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners