Deltagare ligger i säng hos No Connection i Älvdalen

No Connection: "Visit Dalarna är en otroligt bra plattform att synas på"

​No Connection är precis vad det låter som – en vistelse helt utan uppkoppling och skärmar. I skogarna utanför Älvdalen har Lina Karlsson startat företaget med mottot ”disconnect to reconnect” och erbjuder skärmfria äventyr, läger, evenemang och retreats. Här berättar hon mer om varför hon startade företaget, vad som driver henne att fortsätta och varför hon är partner till Visit Dalarna.


Lina Karlsson är född och uppvuxen i byn Åsen norr om Älvdalen. Som 15-åring lockade omvärlden och hon har sedan dess bott i flera olika städer och rest runt i världen. De senaste åren har Stockholm varit basen – innan hon hösten 2021 bestämde sig för att flytta hem till Älvdalen igen. Nu driver hon egna företaget No Connection där hon erbjuder nedkopplade äventyr. Besökarna lämnar in sin telefon när de kommer och får tillbaka den när de åker hem.

Lina, hur kom det sig att du startade No Connection?

– Jag såg mig omkring och insåg att aldrig har allting varit så tillgängligt och bekvämt som nu, men ändå mår vi sämre än någonsin. Det finns ett gigantiskt behov av en paus. En paus ifrån den digitala världen, den konstanta tillgängligheten vi lever med och vårt hektiska samhälle. Jag frågade mig själv och andra: Vad behöver vi mer av för att må bättre? De här frågorna och svaren blev tillslut No Connection, ett företag som erbjuder en paus från omvärlden i magisk miljö. En fristad från stress och press. En plats för vila, återhämtning, äventyr och gemenskap.

Vad vill du att besökare ska uppleva hos dig?

– Jag vill att de ska känna frihet, närvaro och ett lugn. Jag vill att de ska uppleva gemenskap, magisk natur, oförglömliga äventyr och givande samtalscirklar. När man släpper taget om alla krav, jobb, stress och mobiltelefoner händer något med oss och våra sinnen. Sinnena vaknar till liv och blir starkare. Man känner lukter starkare, maten smakar mer och du ser klarare. Det är svårt att förstå om man aldrig har tagit en sådan här paus. Jag vill att gästerna ska minnas lukten av björkved, smaken av maten de lagade utomhus och den magiska miljön i Älvdalen. Jag vill att de ska minnas hur viktigt det är att pausa ibland och istället vara 100 procent närvarande.

Inomhusmiljöer hos No Connection i Älvdalen.

Vad motiverar dig i ditt företagande?

– Min motivation är att jag ser och hör hur bra människorna som kommer till oss mår av upplevelserna här. För vissa personer har det förändrat både synsätt och livet i stort. No Connection handlar inte bara om härliga upplevelser i magisk natur, det finns en allvarligare sida. Med den här pausen vill jag motverka psykisk ohälsa och få människor att må bättre.

Hur kommer det sig att du är partner till Visit Dalarna?

– Visit Dalarna är en otroligt bra plattform att synas på och för att nå ut till kunder som är intresserade av upplevelser i Dalarna. Visit Dalarna sitter även på mycket kompetens och kunskap som jag får ta del av. Till exempel har jag bollat idéer med kunniga personer som jobbar där. Att prata med någon som har lång erfarenhet från besöksnäringen har gett mig jättemycket ny kunskap. Fler fördelar är att jag får kunskap, inspiration, nätverk, kontakter, samarbeten och motivation.

Vad händer framöver?

– Jag vill att företaget ska växa och finnas på flera platser i Sverige och världen. Nästa stora steg är att utveckla och driva den verksamhet jag har i Älvdalen. Den stora satsningen är att bygga upp den anläggningen, som kommer vara No Connections huvuddestination.

Läs mer på No Connections hemsida.

Besökare hos No Connection.

 

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners