Bengt Andersson på SkiFood.

SkiFood: "Jag har fått kontakter"

SkiFood i Transtrand, alldeles nära Vasaloppsstarten, beskriver sig själva som "ett familjärt och hemtrevligt pensionat i retrostil". Grundaren och ägaren Bengt Andersson är dessutom både kock, hälsopedagog och internationellt examinerad skidlärare, vilket gör att både maten och kurserna i skidåkning håller riktigt god kvalitet. Här berättar Bengt om vad som driver honom att fortsätta framåt och varför han är partner till Visit Dalarna.


Bengt, hur kom det sig att du startade SkiFood?

– SkiFood bröts ut som en del av min tidigare verksamhet Gunnarsgården i Sälen, ett all inclusive-koncept med boende, mat och skidskola. Så från 2010 har SkiFood levererat skidlektioner och mat där gästen befinner sig både i Stockholm och Sälen. Kärleken till och intresset för skidåkning, matlagning och hälsa gjorde det naturligt att arbeta med det vilket jag gjort i 35 år. Jag lär mig nya saker varje dag och det är nog en stor anledning till att jag aldrig ångrat mina yrkesval.

Vad vill ni förmedla till besökare hos er?

– Nu när SkiFood även erbjuder boende vill jag att gästen ska känna sig välkommen, ihågkommen, sedd och lyssnad på. Jag vill att den ska uppleva det fantastiska i att utveckla sig i skidteknik och att ”man blir aldrig färdig”, det går alltid att utveckla allt. Såklart också komma ihåg de sköna sängarna, den goda maten, lukten av en riktig vedbrasa vid frukost, känslan av att vara hemma.

Du har som sagt jobbat med det här i över 35 år nu. Vad driver dig att fortsätta?

– Att människor som gillar att röra på sig vill komma tillbaka till oss för att bo bra, äta gott och utvecklas inom skidåkning eller andra aktiviteter.

Hur kommer det sig att du är partner till Visit Dalarna?

– Kontakter! Jag har fått en bra kontakt till en person som jag tror kan hjälpa mig in i nästa fas av verksamheten. Dessutom har jag fått en prisvärd reseförsäkring för paketerbjudanden, i och med att Visit Dalarna samarbetar med Svenskt Näringsliv.

Hur ser du på framtiden?

– Jag är försiktigt optimistisk. Vi vill ha fler grupp- och företagsgäster på weekends vintertid. Då öppnas möjligheter för att bygga ut och erbjuda fler faciliteter som gym, yogastudio, swimmingpool, bubbelpool och stora sällskapsytor ute. Då blir vårt ställe mer intressant även sommartid.

Läs mer på Skifoods hemsida.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners