Logotyp för priset Guldvingen, som delas ut till företag inom Dalarnas besöksnäring.

Nominera dina kandidater till Guldvingen 2022

Nu är det dags att nominera Årets besöksnäringsföretag och Årets arbetsgivare i Dalarna. Priset Guldvingen delas ut till förebilder inom besöksnäringen i Dalarna.


Guldvingen instiftades av Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) förra året. Priserna ska lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Priserna delas ut i kategorierna Årets besöksnäringsföretag och Årets arbetsgivare inom besöksnäringen. 

– Guldvingen är en fantastisk tävling för att uppmärksamma alla duktiga företagare och företag inom besöksnäringen i Dalarna, en näring som är oerhört viktig för Dalarnas utveckling och som är värd vartenda tillfälle att fira. Sedan har det nog inte undgått någon att besöksnäringen har drabbats otroligt hårt av de senaste årens pandemi. Nu verkar det dessutom som att vi står inför ytterligare utmaningar och oroliga tider framöver. Då blir det ännu viktigare att samlas kring något positivt, ta tillfället i akt att både lära och inspireras av andra och varandra, säger Anna Björkman. 

Förra året var det Skedvi Bröd som knep priset för Årets besöksnäringsföretag och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen gick till Kläppen Ski Resort.

Prisutdelningen i år sker den 26 oktober på Verket i Avesta, under branschgalan Up to Date.

Sista dag att nominera kandidater är måndag 3 oktober.

#1 Årets arbetsgivare inom besöksnäringen

Nominera en arbetsgivare inom Dalarnas besöksnäring som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

NOMINERINGEN STÄNGD

#2 Årets besöksnäringsföretag

Nominera ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

NOMINERINGEN STÄNGD

 

Om priset Guldvingen

Det nyinstiftade priset delas ut varje år i samband med Dalarnas besöksnärings branschdagar Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF.