Falu Gruva
Del av dräkt Dala-Floda
Hildasholm Leksand

Culture route Dalarna – som vi oftast kallar Kulturresan – är ett samarbete mellan nio kulturhistoriska besöksmål i Dalarna. Resultatet är en helhetsupplevelse för besökare, som kan uppleva höjdpunkterna på Dalarnas kulturhistoriska karta. Enkelt överskådligt och snyggt paketerat, inte minst i form av Kulturpasset.


Kulturresan i Dalarna är en guide för besökare till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Nätverket samlar kulturella sevärdheter och nationella skatter som Anders Zorn, Carl Larsson och Falu Gruva. Genom nätverket kan aktörerna skapa både en tilltalande helhet och synergieffekter när det kommer till exempelvis paketering och marknadsföring. 

Ytterligare ett resultat av samarbetet är "Kulturpasset", ett fysiskt pass som utgör en handgriplig guide till de nio besöksmålen och ger besökaren mervärden i form av erbjudanden.

Här finns Kulturresan

Kulturresan samlar nio av Dalarnas mest unika och ikoniska kulturmiljöer:

  1. Verket/Avesta Art
  2. Ornässtugan
  3. Dalarnas museum
  4. Falu Gruva
  5. Carl Larsson-gården
  6. Hildasholm
  7. Nils Olsson Dalahästar
  8. Zornmuseet
  9. Porfyrmuseet

Här kan du läsa mer om Kulturresan och besöksmålen

Vill du samverka med aktörerna i Kulturresan?

Är du intresserad av att sälja Kulturpasset till dina gäster? Vill du veta mer om hur du kan paketera och marknadsföra erbjudanden kopplade till Kulturresan? Kontakta din affärsutvecklare för mer information.

Hitta kontaktuppgifter

Logotyp för aktör som samarbetar med Kulturresan.