Dalarna Just Nu - nytt magasin

Visit Dalarna lanserar magasinen Dalarna Just Nu och Welcome to Dalarna  

Inför sommaren 2024 uppgraderar Visit Dalarna besöksinformationen och lanserar tidningarna Dalarna Just Nu samt den engelskspråkiga tidningen Welcome to Dalarna. De nya tidningarna kommer att finnas tillgängliga bland annat hos Visit Dalarnas 85 infopoints i hela länet. I Dalarna Just Nu och Welcome to Dalarna kommer besökarna att kunna läsa om vad som är aktuellt i hela Dalarna och hämta inspiration.   

Dalarna Just Nu kommer att ges ut två gånger per år och med säsongsbetonat innehåll för juni-augusti och december-mars. Tidningarna kommer att lyfta det lokala i Dalarna och med ännu större fokus på att inspirera besökarna till upplevelser från norr till söder.  

– Genom att lyfta hela Dalarna i en och samma tidning så har vi nu möjlighet att locka fler besökare till fler platser i vårt fantastiska län. Besöksnäringsföretag och annonsörer kommer också nå fler i och med att tidningen nu ges ut i hela Dalarna, säger Kalle Myrkrans, marknads- och kommunikationschef på Visit Dalarna. 

Idag innefattar Visit Dalarnas trycksaker Siljan Just Nu, Södra Dalarna Just Nu samt Norra Dalarna. Inför sommaren 2024 slås de tre olika tidningarna ihop och blir till en – Dalarna Just Nu. 

– Dessa tidningar har tillsammans berättat om upplevelseutbudet i stora delar av Dalarna men inte riktigt hela, det vill vi förbättra, säger Kalle Myrkrans. 

– Ur besökarens perspektiv blir Dalarna Just Nu en tydligare och mer komplett produkt. Även den som till exempel bor i Västerdalarna kan vilja veta vad som sker i Siljansområdet och vice versa.

Som komplement till Dalarna Just Nu så tar Visit Dalarna även fram besöksinformation till internationella besökare i form av den engelskspråkiga tidningen Welcome to Dalarna som kommer att ges ut en gång per år. Innehållet ska täcka alla säsonger och inspirera besökaren till upplevelser året runt.  

Utöver Dalarna Just Nu och Welcome to Dalarna som guidar besökare på plats i Dalarna så ges även magasinen Sommar i Dalarna och Vinter i Dalarna ut. Magasinen är till för att inspirera människor att vilja resa till Dalarna och distribueras därför endast utanför länsgränsen, precis som vanligt. 

Här hittar du Visit Dalarnas publikationer i digital form: https://www.visitdalarna.se/trycksaker