Innovationsaktivitet

Utforska möjligheterna med digitala upplevelser!

Är du nyfiken på hur digitala upplevelser kan förstärka och höja värdet på ditt erbjudande? I en tid där teknik och innovation ständigt bidrar till och påverkar hur vi upplever världen runt oss, erbjuder digitala upplevelser och spelifiering ett ökat värde och spännande komplement till gästens fysiska upplevelse. Samtidigt som det ger möjlighet till interaktion med och ett större engagemang hos besökare. 

Välkommen till en spännande innovationsaktivitet! 


Skillnaden mellan fysiska och digitala upplevelser suddas ut och trender visar på en ökad betalningsvilja för digitala upplevelser och service. Allt ryms i en smartphone vilket ger möjlighet att bland annat nå nya målgrupper, sprida kunskap genom storytelling, guida och sprida besökare för en bättre upplevelse och arbeta med merförsäljning.  

Det här ska vi göra

Innovationsprocessen är en kreativ resa där idéer omvandlas till verklighet. Processen leds av Dalarna Science Park och du som får tillgång till experter och studenter som studerar datorspelsutveckling. Studenterna, som är uppdaterade med de senaste trenderna och fulla av inspiration, bidrar med fräscha perspektiv och innovativa lösningar. De kan hjälpa till att identifiera nya möjligheter, utforma unika koncept och utveckla prototyper. Genom att kombinera företagens erfarenhet med studenternas kreativitet kan innovationsprocessen leda till banbrytande produkter och tjänster som kan förhöja upplevelsen av ett besök på ditt besöksmål.  .

Du får

  • Inspireras av experter och användare, lär dig grunderna i spelifiering och hur det kan användas för att skapa digitala upplevelser och engagemang hos användaren.
  • Upptäcka möjligheterna hur digitala upplevelser genom spelifiering kan förstärka den fysiska upplevelsen, öka tillgängligheten och skapa mervärde för dina besökare.
  • Utbyta idéer och kunskap med andra företagare inom besöksnäringen.
  • Utveckla en prototyp på er digitala upplevelse.

Du kan delta

Om du är företagare inom besöksnäringen och nyfiken på hur digitala upplevelser kan förstärka och höja värdet på ditt erbjudande. Oavsett om du redan har erfarenhet av digitala verktyg eller är ny inom området kommer denna aktivitet att ge dig nya insikter, nya verktyg och förhoppningsvis nya idéer. För att få ut så mycket som möjligt av aktiviteten rekommenderar vi att ni anmäler 2-3 personer från företaget. 

Välkommen!

Anmäl dig här

 

Har du frågor om innovationsaktiviteten? Kontakta Hampus Alneryd, projektledare.

E-post: hampus.alneryd@visitdalarna.se     Telefon: 010-600 29 41


Fakta

Datum 2024
18-19 april, Falun
7-8 maj, Mora
5-6 september, Idre
17-18 oktober, Tällberg

Pris
1 500:- per företag (exkl moms). Kost och logi ingår.

Avbokning ska ske minst 14 dagar före genomförande.

Program för aktiviteten
Dag 1 (9.00-20.00) börjar med en samling och fika, följt av en introduktion och inspirationsföredrag. Efter lunchen fokuserar vi på idégenerering och skissarbete. Vi väljer och prioriterar idéer, och avslutar dagen med prototyping och middag. Övernattning ingår i aktiviteten.

Dag 2 (8.00-13.00) inleds med att vi förbereder en prestation och test av våra ideer på de andra deltagarna. Vi reflekterar över processen och bestämmer ett datum för uppföljning. Dagen avslutas med lunch.


Finansieras av Region Dalarna och Europeiska Utvecklingsfonden