Biking Dalarna Bjursås

Med reseanledningar i fokus

Potentiella besökares intressen, drivkrafter och efterfrågan är den viktigaste utgångspunkten för vårt arbete. För att kunna möta upp dessa reseanledningar pågår just nu flera olika insatser för företag i besöksnäringen som syftar till utveckling och kvalitetssäkring av tydliga erbjudanden. Vi arbetar med hela kedjan från inspiration och produktutveckling till prissättning, försäljning och marknadsföring. Det ska vara lätt för besökaren att hitta, köpa och konsumera sin upplevelse i Dalarna.

Nedan är ett urval av de reseanledningar och aktiviteter som vi har i fokus just nu. Vill du veta mer? Ta kontakt med affärsutvecklaren i din kommun.

Reseanledningar

MTB-cykling

Biking Dalarna samlar några av Sveriges bästa cykel­­leder och områden. Närmare bestämt 16 cykelområden med kvalitetssäkrade leder som ligger till grund för en riktigt bra cykelupplevelse. Nu bygger vi på med cykelvänligt boende, kvalitativa matupplevelser och ett gott värdskap med målet att få fler besökare till Dalarna för att cykla mtb. Vi riktar oss till både svenska och internationella besökare och i arbetet har vi tio aktörer som är engagerade.

Den 1-3 mars deltar vi på Copenhagen Bike Show och i slutet av maj finns vi med på STHLM Outdoor Festival.

Scandinavian summer

I denna reseanledning förmedlas känslan av sommar i Dalarna till en internationell målgrupp. Besökaren ges möjlighet att uppleva svensk livsstil med alla sinnen. Det kan handla om unika, naturnära boenden, guidade naturupplevelser och utomhusaktiviteter. Gärna kombinerat med kultur och högkvalitativa matupplevelser.

Den 13-17 maj gör vi en säljresa till Storbritannien som ger möjlighet att möta brittiska researrangörer. I juni genomför vi visningsresor för internationell press och researrangörer. På visitdalarna.se bygger vi upp en landningssida ”For Professionals” som ska underlätta för internationella researrangörer att hitta besöksmål och paketerade upplevelser i Dalarna.

Möten på dalavis

Företags behov av att mötas och konferera är stark och i Dalarna finns de bästa förutsättningarna till kreativitet och givande samtal. Dalarnas mötes- och konferensanläggningar omgivna av kulturmiljöer och vacker natur, paketerat med aktiviteter och matupplevelser tillsammans med ett gott värdskap – det är Möten på dalavis.

Förutom en kampanjsida som presenterar deltagande företag på visitdalarna.se görs även marknadsaktiviteter som riktar sig till enskilda företag och till MICE*-marknaden. Andra insatser är en egen monter – Möten på dalavis – på Möte & Eventmässan i Kista i februari samt ett säljevent till företag i Stockholm under våren.

*MICE (Meetings, Incentive, Conference, Exhibition)

Kvalitetssäkring av leder

Vandring är en av de största reseanledningarna nationellt och internationellt. Visit Dalarna har sedan 2019 tillsammans med flera destinationer och organisationer arbetat fram ett nationellt ramverk för vandringleder. Ramverket ligger till grund för det pågående projektet med en kvalitetssäkrad utveckling av vandrings- och mtb-leder i Dalarnas landsbygd som även kommer lokalbefolkningen till del.  Totalt är 16 företag och föreningar involverade i arbetet som innefattar allt från skyltning och märkning till informationstavlor och spänger. Läs mer om projektet Investera i leder i Dalarnas landsbygd här.