Guldvingen 2024

De nominerade till Guldvingen 2024 är...

Nu kan vi presentera de företag som är nominerade till årets Guldvingen i kategorierna "Årets arbetsgivare inom besöksnäringen" och "Årets besöksnäringsföretag" i Dalarna. Prisutdelningen sker den 22 oktober under besöksnäringens branschdag Up to Date på First Grand Hotel i Falun. Och de nominerade är...


Årets besöksnäringsföretag

Priset Guldvingen i kategorin "Årets besöksnäringsföretag" går till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

 

Green Hotell
Green Hotel har varit en mötesplats för celebriteter och livsnjutare sedan 1947, där också otaliga evenemang ägt rum. Genom att verkligen lyssna in kunderna och gå all in på det man tror på, har Green Hotell utvecklat produkter som ligger i linje med vad den internationella gästen önskar. Man har lyckats återspegla det autentiska Dalarna, det lokala hantverket och samarbetat med andra  aktivitetsarrangörer och därmed skapat värde för många.

Stiftelsen Idre Fjäll
Idre Fjäll lockar inte bara till sig turister utan även idrottsprofiler och utländska landslag som väljer Idre Fjäll som träningsarena, inte minst då de erbjuder snö tidigt på säsongen. Med stora satsningar på världscup, en ny gondol och utbyggda MTB-leder befäster Idre Fjäll återigen positionen som en året runt-destination av världsklass. En motor för hela bygden som sätter norra Dalarna på världskartan.

Leksands Knäckebröd (besöksmål)
Den anrika brödfabriken Leksands Knäckebröd är idag ett av Dalarnas största besöksmål. Varje år stannar runt 300 000 till för ett besök i den snygga och välfyllda butiken. Här lyfter Leksands Knäckebröd inte bara sina egna knäckebröd, utan ger plats för hela Dalarnas.


Årets arbetsgivare

Priset Guldvingen i kategorin "Årets arbetsgivare inom besöksnäringen" går till en arbetsgivare inom Dalarnas besöksnäring som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

 

STF Grövelsjön
Till STF Grövelsjön återvänder säsongspersonalen år efter år.Tillsammans utgör medarbetarna ett starkt team som lärt känna kunden och vet hur man skapar den perfekta vandringsupplevelsen. Här uppmuntras alla till egna initiativ. Det har lett till en utveckling inom flera områden, inte minst restaurangutbudet. Här lagas numer spännande rätter på lokala råvaror som uppskattas mycket av gästerna.

Leksand Sommarland
Det första jobbet är viktigt! Därför vill Leksand Sommarland skapa jobbmöjligheter för så många som möjligt, i en bransch som bygger på service och glädje. Som den stora arbetsgivare man är i kommunen, erbjuder man sommarjobb till skolungdomar och instegsjobb till vuxna med olika bakgrunder. För vissa är det första steget ut i arbetslivet, för andra ett säsongsarbete man gärna återvänder till.

Vasaloppet
Vasaloppet har gjort en imponerande förändringsresa. Tillsammans med sina medarbetare har de lyckats skapa en rad olika lopp och gjort Vasaloppet till en populär året-runt-produkt. Förutom att jobba systematiskt med den fasta personalen, hanterar de flera hundra funktionärer under evenemangsveckorna och samarbetar med företag, föreningar och skolor. Att vara en del av Vasaloppet är något att vara stolt över.


Om priset Guldvingen

Guldvingen delas ut varje år i samband med Dalarnas besöksnärings branschdagar Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara partner till Visit Dalarna.