Guldvingen 2023

De nominerade till Guldvingen 2023 är...

Nu kan vi presentera de företag som är nominerade till årets Guldvingen i kategorierna "Årets arbetsgivare" och "Årets besöksnäringsföretag" i Dalarna. Prisutdelningen sker den 26 oktober, under besöksnäringens branschdagar Up to Date på Klockargården i Tällberg. Och de nominerade är...


Årets besöksnäringsföretag

Priset Guldvingen i kategorin "Årets besöksnäringsföretag" går till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

 

Kungshaga Hotell

Kungshaga utlovar inte bara Dalarnas vackraste solnedgång, de levererar även ett fantastiskt engagemang. Hotellet har blivit ett attraktivt besöksmål med allt från julmarknad till events, där samarbeten varit nyckeln till framgång. Med känsla för helhet och det lokala, växer företaget i snabb takt och skapar arbetstillfällen för ungdomar och utveckling hos personal med ambitioner.

Dalhalla/Rättvik Event

Dalhalla är en stark motor för hela näringen i Siljansområdet. Med nya spännande engagemang, världsomspännande underhållning och nytänkande i programutbud mötte man 2023 sin rekordsommar. Dalhalla är långt mer än en konserthall av världsklass, det är ett besöksmål med genomtänkt logistik och förmåga att konceptualisera erbjudanden som får gäster att vilja stanna. Bredvid husvagnar och husbilar finns nu även en glampingby som ger ytterligare en dimension till vistelsen.

Dalarnas museum

Dalarnas museum har visat att genom att föra samman olika kreativa aktörer föds nya idéer och nya upplevelser. Genom att satsa på värdskap och nytänkande har man lyckats visa upp Dalarnas kulturhistoria på ett helt nytt sätt som lett till utsålda hus. Med Dalarna Folk Fashion Weekend presenterades en färgsprakande helg med workshops, visningar, debatter, dräktparader, middag och underhållning som lyfte dräkter, mode, slöjd och hantverk till nya nivåer som lockade såväl turister som lokalbefolkning.


Årets arbetsgivare

Priset Guldvingen i kategorin "Årets arbetsgivare" går till en arbetsgivare inom Dalarnas besöksnäring som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

 

Banken Bar & Brasseri

Banken Bar & Brasseri har under många år satt Falun på kartan som ett välrenommerat företag hos såväl gäster som personal. Tack vare ett stabilt koncept som håller över tid, ett genuint engagemang både för branschen och för Falun samt ett gott ledarskap, har man lyckats att både attrahera ny kompetens och hålla en låg personalomsättning, trots rådande personalbrist inom hela restaurangnäringen.

Sälens Högfjällshotell / Scandinavian Resorts

Sälens Högfjällshotell är en föregångare i branschen som hittat nya vägar i tider av utmaningar och som aktivt arbetar för kompetensutveckling i hotell- och restaurangbranschen utifrån att ”tillsammans är vi starka". Detta samtidigt som man verkar lokalt och erbjuder en servicenivå som sätter guldkant på vistelsen.


Om priset Guldvingen

Guldvingen delas ut varje år i samband med Dalarnas besöksnärings branschdagar Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF.

Prisutdelningen sker på kvällen den 26 oktober 2023 Klockargården i Tällberg, under branschgalan Up to Date.