Bord dukat för middag
Glas med dessert och dalahästkakor
Maträtter på restaurang Skedvibröd

Lokala smakupplevelser står i fokus för nätverket Taste of Dalarna. Syftet är att vara en guide för besökaren till olika gårds­butiker, restau­ranger, caféer, hantverks­bryggerier och mat- och dryckesprodu­center som sätter de lokala råvarorna och smak­upp­levelserna i främsta rummet.


Taste of Dalarna har skapats för att lyfta fram de aktörer som valt att ta till­vara på land­skapets resurser för att erbjuda besöks­mässigt kvalitets­säkrade mat- och dryckes­upplevelser. 

Syfte och mål med Taste of Dalarna är att:

  • Samla aktörer som vill erbjuda besöksmässigt kvalitetssäkrade mat- och dryckesupplevelser med utgångspunkt i lokal mat och dryck från Dalarna.
  • Utveckla samverkan mellan de olika kategorierna av aktörer i nätverket och med aktörer inom Dalarnas besöksnärings övriga temaområden, med målsättning att öka utbudet av lokal mat och dryck för Dalarnas besökare.
  • Synliggöra och marknadsföra de aktörer och mat-och dryckesupplevelser som ingår i varumärket och nätverket Taste of Dalarna.
  • Utveckla och lyfta fram Dalarna som mat-och dryckesregion.
  • Öka lönsamheten hos företagen inom mat-och dryckesupplevelser.

Här är Taste of Dalarna

Genom att ta vara på det som finns runt hörnet i vår natur; skogar, fjäll, fält och sjöar, förvaltas vår mattradition. Taste of Dalarna är ett samarbete mellan restauranger, caféer, gårdsbutiker, hantverksbryggerier samt mat- och dryckesproducenter som erbjuder upplevelser med utgångspunkt i lokal mat och dryck från Dalarna.

Här kan du se vilka aktörer som är med i nätverket

Vill du samverka med aktörerna i Taste of Dalarna?

Ser du möjligheter att kombinera din verksamhet med kultur- och naturupplevelser och smaken av Dalarna? Kontakta din affärsutvecklare för mer information.

Hitta kontaktuppgifter

Taste of Dalarna logo.